Tureni Route

Vizitarea Cheilor Turenilor era dificilă, necesitând traversarea Pârâului Racilor de mai multe ori. Pentru a putea face parcurgerea și vizitarea mai ușor accesibile, Salvamont Cluj a hotărât echiparea versantului stâng cu cabluri din oțel și scoabe metalice la nivelul picioarelor. Totodată pentru amenajarea traseului a fost necesară toaletarea vegetației mărunte fără a fi nevoie de intervenție asupra arborilor.

Au fost instalate panouri noi, privind regulile de vizitare, echipamentul necesar parcurgerii în siguranță a traseului dar și panouri tematice cu specii de flori și fluturi întâlnite în Rezervația Naturale Cheile Turenilor.

Traseul în varianta de circuit, include și panourile din traseul tematic existent „Aventură în Epoca de Piatră”, amenajat în anul 2015, de Fundatia Potaissa și Administrația Natura 2000 Trascău.

Informatii suplimentare poteca tematică: www.potecitematice.juniorranger.ro

Pe calea ferată din Cheile Tureniului 🙂

Publicată de Alin Rosca pe Luni, 24 septembrie 2018


S-A DESCHIS TRASEUL DIN CHEILE TURENILOR

Traseul de vizitare al defileului Rezervației Naturale Cheile Turenilor a fost inaugurat. Situat la 22 de kilometri de Cluj acestea sunt un loc excelent pentru petrecerea timpului liber.

Publicată de TVR Cluj pe Luni, 24 septembrie 2018