Oameni și locuri

Pe Valea Ariesului, in inima muntilor, te asteapta o lume parca neschimbata de mai bine de 100 de ani. Viata la tara, intr-un sat, departe de oras … unde oamenii sunt mai linistiti, natura este mai colorata si pomii mai verzi, pasarelele sunt mai multe si au ciripitul mai vesel, aerul te imbie cu un miros de iarba proaspat cosita, iar in noptile senine cerul se aprinde cu mii de stele. Descopera Valea Ariesului si muntii din imprejurimi. Sunt multe poveşti de spus şi multe din comori ascunse in acestor locuri. Tu trebuie doar sa te pornesti la drum !

Drumuri Verzi
Prin “Drumurile verzi” se promovează conservarea si valorificarea mostenirii culturale si naturale a unei regiuni pe baza principiilor dezvoltării durabile.
De la Turda spre izvoarele Vaii Ariesului putem parcurge: Drumul Calcarului, Drumurile Romane, Drumul Aurului sau Drumurile Motilor. Acestea pot fi parcurse pe pe jos, cu bicicleta, cu atelaje trase de cai sau iarna pe schiuri.

Iubitorii gastronomiei
Producatorii locali te imbie cu cas, o friptura de Turda, paine tocmai scoasa din cuptor si o palinca tare.
Oriunde vei merge, vei găsi produse traditionale din bucataria locala si direct de la producatori vei putea lua acasa cu tine o mica parte din aromele acestor locuri.

Traditii si obiceiuri (locale)
Farmecul si frumusetea locurilor este completata de caldura si ospitalitatea locuitorilor. Aici poti vedea cum se muncea odinioara si poti asista la preparatul bucatelor traditionale, dar si la momente de sarbatoare, care aici sunt cu adevarat speciale.

Itinerarii religioase
Regiunea Turda se remarca printr-o mare diversitate confesionala.
Prin edictul de la Turda, in 1568, este emis un decret de către Dieta de la Turda prin care se proclama libertatea constiintei si a tolerantei religioase pentru cetatenii Transilvaniei, fiind primul act de acest fel din istorie.
In zona rurala gasim numeroase biserici de mici dimensiuni, unele construite din lemn, in mod traditional


Informatii si activitati de vacanta:
TurdaTurism.RO – 0744.678674 – info@turdaturism.ro
flanco.ro/

dacris.net